BabyZoom – Gyereklapoda 17/03

Bence by Written by 

Három a magyar igazság – tartja a mondás. Nos elérkeztünk a BabyZoom – Gyereklapoda harmadik számához. Októberre is összeszedtünk nektek érdekességeket, információkat, hogy ez a hónap is izgalmas és tartalmas legyen, mind a szülők, mind pedig a gyerkőcök számára. Találhattok programot az októberi hosszú hétvégére, betekinthettek az idei fotózásaink újdonságaiba. Olvashattok egy interjút egy 14 éves fiúval, aki három nyelven beszél, aktívan sportol, vlogger és előadott egy neves konferencián. Trunk Tomi most megjelent könyvében őszintén beszámol a saját korosztályát foglalkoztató nagy kérdésekről, ezzel segítséget nyújtva a szülők számára. A végén desszertként egy cukrász bloggert ajánlunk a figyelmetekbe!

1Programtálca

Kürtöskalács Fesztivál
Október 13–15. között ismét megrendezésre kerül az elmúlt években egyre népszerűbb Kürtöskalács Fesztivál. Idén újdonság, hogy a 12. kerületi Gesztenyéskert lesz a helyszín, ahol többféle méretekben és ízesítésekben lesznek kóstolhatóak a különböző kürtöskalácsok. A Facebookon 44 ezer érdeklődője van az eseménynek, ahol a leírás alapján gyerekműsorok, gyermekpályázatok, jótékonysági kürtöskalács készítés és sok egyéb családi programmal is várja az ingyenesen látogatható esemény a vendégeket. A részletes programtervet megtaláljátok a weboldalon valamint a Facebook-eseményben.

Fotó: Kürtőskalács Fesztivál/Vanik Zoltán

Őszi szünet és hosszú hétvége
Magyar Nemzeti Múzeum
Gondolkodtatok már azon, hogy - mivel az októberi nemzeti ünnepünk hétfőre esik - mit csináltok az előttünk álló hosszú hétvégén? Ha még nem, had adjunk pár ötletet: tudtátok például, hogy a legnagyobb nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20. és október 23.) ingyenes látogathatóak a múzeumok állandó- és időközi kiállításai is? Ha tehát még valamik kimaradtak a bakancslistáról, akkor most itt az idő bepótolni a hiányosságokat.
Ha viszont más kikapcsolódásra vágytok, akkor érdemes kihasználni az iskolai őszi szünetet és egybekötni a hosszú hétvégével. Egy rövid „őszelés”, pihenés - akár passzív, akár aktív - mindenkinek belefér... ;)

Az egyik új hátterünk.

2Velünk történt

Az iskola elkezdődésével mi is újra belevetettük magunkat a gyermekfotózásokba.

Új gyerekfotós hátterek

Új hátterekkel és tematikákkal készültünk az új tanévre. Ebben a ti segítségeteket is kértük, és íme a végleges verziók: „Mi leszel, ha nagy leszel?” A választ krétával írjuk fel egy táblára.(Az eddigi két személyes kedvencem az volt, mikor az egyik kislány azt mondta, hogy anyuka, egy kisfiú pedig, hogy főnök szeretne lenni. :D #olyancukik) A másik új háttér, pedig a dzsungelbe repíti a gyermekeket, akik kincset kereshetnek vagy éppen felfedezhetnek.
A hátteret most is feldobtuk pár kiegészítővel:
  • plüsskígyó
  • antik kincsesláda
  • Robi, a 70 centis plüssmajom
  • Kálmán, a nagy leguán
  • iránytű
  • távcső
  • régi kulacs
  • régi térkép
  • pampalini kalap

Új gyerekfotós

Mindemellett új kolléganővel is bővült a csapatunk Gigi személyében, aki nem csak a gyerekek lefoglalásával segíti a munkánkat, de bizony fényképezőgépet is ragad alkalomadtán, hogy szuper képeket készítsen!

Folyamatos kommunikáció

Mivel Budapest egyik legnagyobb iskolájában fotózunk több éve már, és a fotózások 8-10 napig tartanak, ezért a közösségi média lehetőségeit kihasználva létrehoztunk egy Facebook csoportot, ahol a szülők nyomon követhetik a fotózás menetét, valamint werkfotókat és videókat láthatnak a fotózásokról.

3Blogszemle

"John Lenonnal értek egyet." – Interjú Trunk Tamással.
Trunk Tamás / Fotó: DigitalHungary

Ajánljuk figyelmetekbe a DigitalHungary interjúját a még csak 14 éves Trunk Tamással, aki fiatal kora ellenére már influencer (véleményvezér). Talán ez így önmagában nem is lenne nagy szó, ha mondjuk az osztályában, korosztályában, esetleg az egész iskolájában töltené be ezt a szerepet. De itt valami sokkal nagyobb dologról van szó, hogy ezt az idegen kifejezésű jelzőt olvashatjuk a neve után, hogy "influencer" – hiszen egy nemzetközi szinten is elismert tinédzser szakértőről van szó! Az interjú az alábbi linken olvasható.4Ajánlott

Ági Sütötte Blog
„Húú, annyira jó, hogy nem ilyen gejl margarinos krém van benne!”
„Na, ez sem az a száraz cukrászdai piskóta!”
„Olyan jó, hogy nincs kispórolva belőle a krém!”
„Úú de menő ez a szöveg ráfestve!”

Ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket kapott Ági az ügyfeleitől, magáról pedig így ír: „Kreatív ötleteket valósítok meg a sütemények világában, és könnyen elkészíthető receptekkel bátorítok mindenkit a sütésre! Burkolt- és formatorták készítése, egyéni elképzelések alapján (mesehős, marcipánfigurák, kézzel festett minták, stb.) születésnapra, babaváróra vagy bármilyen jeles eseményre.”
Kövessétek az Ági Sütötte Blog Facebook oldalát!