BabyZoom – Gyereklapoda 17/04

Bence by Written by 

Tisztelettel köszöntünk minden kedves új és régi olvasónkat! Már, ha réginek számítanak azok, akik az előző 3 BabyZoom – Gyereklapodát elolvasták. Mozgalmas hónapon vagyunk túl, hiszen feldolgoztuk az egyik legnagyobb budapesti iskola fotóanyagát és már a szülők megrendelésének feldolgozását csináljuk. Mindeközben a november is izgalmas, hiszen a 21 munkanapból 19-en fotózni fogunk – és közben folyamatosan dolgozzuk is fel a képeket. De ismét hozunk izgalmas programajánlókat – például hangolódunk a Mikulásra, és azt is megtudhatjátok, hogyan és miben újult meg a Csodák Palotája.

1Programtálca

Koraszülöttek Világnapja
November 17-én van a koraszülöttek világnapja. A koraszülöttség – sajnos – egy gyakori jelenség. Magyarországon az élve született gyermekek 11%-a idő előtt – a terhesség 37. hetének betöltése előtt – születik. A világnap alkalmából a Mammut Kölyökparkban rendeznek családi élménynapot november 18-án három turnusban 10-19 óra között.
Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött! A jelentkezést kérjük az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldeni a részt vevő felnőttek számának, illetve a gyermekek létszámának és életkorának megjelölésével. Választható időpontok: 10-13 óra, 13-16 óra, 16-19 óra. Részletes program leírás a Facebook-eseményben. (Továbbá egy másik gyermekekkel kapcsolatos világnap is lesz ebben a hónapban: november 20.: a gyermekek jogainak világnapja.)

Mikulásvonat a sashalmi piacon
A kép illusztráció!
Hangolódás a Mikulás érkezésére – vonattal. Na nem a MÁV jóvoltából, hanem a Kisvonatnak köszönhetően. A sashalmi piac szökőkútja elől indul, és oda is érkezik vissza. A Mikulásvonaton gyermekbarát áron lehet utazni:
3 éves kor alatt: ingyenes
Gyerekjegy: 200 Ft
Felnőttjegy: 500 Ft
Családi jegy: 1400 Ft
Csoportos jegy: 2500 Ft

A Mikulás minden érdeklődőt szeretettel és ajándékkal (is) vár! :)
Facebook-esemény itt.

Megújult a Csodák Palotája
Lábbilliárd a CsoPa-ban. / Fotó: PORT.hu
5000 m2, 250 játék, két szinten – ez jellemzi az újranyitott Csodák Palotáját –, ami új helyszínre is költözött a bővülés miatt. A Bécsi úti Új Udvar bevásárlóközpont ad otthont – kicsit több, mint egy hónapja – Magyarország első interaktív, tudományos játékterének, amely már 21 éve várja a kicsiket, nagyokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt.
Különlegességek:
  • Lássatok hatalmas buborékokat, lángoló kezeket, füstölgő lombikokat az Öveges teremben!
  • 5D élményvetítés: Utazzatok 5D-ben a Naprendszerben!
  • 9D élményvetítés: Éljétek át a 9D hullámvasút izgalmait együtt!
  • Körmozi: Ámuljatok együtt a körmoziban!
  • Szabadulószobák: Jussatok ki közös erővel a szabadulószobákból!
  • Playbar játékok: Próbáljátok ki a lábbilliárdot és a különleges csocsókat is!
Minden egyéb érdekesség és információ a CsoPa weboldalán!

2Velünk történt


Pörgés-forgás
Az őszi időszak az, ami abszolút fő szezonnak számít gyerekfotózás szempontjából. Hiszen ilyenkor megyünk a legtöbb óvodába, iskolába egyéni-, és csoportképeket csinálni. Budapest egyik legnagyobb iskolájában már évek óta fotózunk, és most ezen a fotózáson túl is vagyunk. De nem álltunk le, és újabb óvodákba, iskolákba fényképezünk valamint folyamatosan dolgozzuk fel a képeket, a szülők pedig leadhatják a rendeléseiket. Ezeket hamarosan véglegesítjük és a fotólabornak átadjuk a képeket gyártásra.
Több újdonságról is beszámoltunk már. Azt még viszont nem árultuk el, hogy új ajándéktárggyal bővült a kínálatunk: hő hatására megjelenő fényképes bögre – a forró kávé/tea/kakaó/tej átmelegíti a bögrét, amelyen a meleg hatására megjelenik a fotó.

Klasszikus ajándéktárgy a 2018-as naptár is, amit a gyerekek képeivel teszünk látványossá. Másik dolog, amiről még nem esett szó, hogy miben újult meg a rendelési oldal. Egyrészt, új arculatot kapott a rendelőfelület, másrészt pedig a bankkártyás fizetés lehetőségét, szerződés alapján, összekötöttük a Barionnal. Szintén szerződéses partnerünk lett a Foxpost, így a szülők már csomagautomatából is átvehetik a rendeléseiket.
Az idei évtől bővült csapattal dolgozunk, így a célunk az, hogy gyorsabb és minőségibb munkával, minden fotózásból a megrendelt képeket legkésőbb karácsony előtti hét végéig (dec. 22.) átadjuk.
Illetve felhívnánk a figyelmeteket arra is, hogy jövő hétvégén lesz a Babamama expo. Bár mi idén időhiány miatt nem tudunk kimenni, de az előző években nagyon jó tapasztalatokkal gazdagodtunk, ezért bátran ajánljuk, hogy vegyetek részt rajta, hiszen remek időtöltés a családosok számára. Részletek a weboldalon.

3Blogszemle


A csaladivilag.hu írt egy remek összefoglalót arról, hogy mit tehetünk, ha válogatós az étellel a gyerek. Hiszen fontos, hogy ne csak játsszon az ennivalóval, de meg is egy azt. Mert nehogy úgy járjon a kölyök, mint Zordon az Oroszlánkirály című Disney mesében, akire rászólt Zazu: „Anyukád sosem mondta neked, hogy ne játszadozz az étellel?”

Ha tehát szeretnétek elkerülni ehhez hasonló „kellemetlen” szituációkat, mindenképpen olvassátok el ezt a cikket!