BabyZoom – Gyereklapoda 18/01

Bence by Written by 

Az év első számában egy picit visszatekintünk az előző évre, de beszámolunk a jövőbeli terveinkről is. Ismét jelentkezünk a Programajánlónkkal: egy vidám gyermekelőadást ajánlunk nektek a Dumaszínház előadásában. Olvashattok arról is, hogy milyen fontos változásokkal szembesülhetnek 2018-ban a családok. Illetve fontosnak tartjuk a gyermekek biztonságát a mindennapi közlekedésben, ezzel kapcsolatosan ajánlunk figyelmetekbe egy blogbejegyzést!A BabyZoom – Gyereklapoda Szerkesztősége Sikerekben, Áldásokban Gazdag, Boldog és Eredményes Új Évet Kíván olvasóinak!


1Programtálca

Gyermekelőadás a Dumaszínházban

Micimackó, ahogy még sosem láttad: mesemusical formájában kel életre A. A. Milne klasszikusa. Micimackó táncra perdül, Malacka dalra fakad, Tigris tánclépésben bolondozik. Tarts velünk az erdei játszótérre, hogy részese lehess egy fergeteges, vidám kalandnak. Felhőtlen szórakozás a család minden tagjának.
Az előadás időtartama: kb 60 perc szünet nélkül
Ja, a lényeg, szereplők:
Micimackó: Dombóvári István
Róbert Gida: Ambrus Attila

Előadások:
 • Január 13. 10:30, 14:00
 • Január 27. 10:30
 • Február 15. 10:30
 • Február 17. 10:30
 • Február 24. 10:30
Jegyár: 1900 - 2500
Jegyvásárlás ezen a linken.

2Velünk történt

December óta kipörgettük a fotózások képeinek a feldolgozását, a rendelések leadását, átvételét és postázását, így – néhány kivétellel – minden ajándék a helyére került. Az elmúlt évben ismét sikerült fejlődnünk, előre lépnünk és sikeresebb évet tudhatunk magunk mögött, mint egy évvel ezelőtt, ilyenkor. Pedig már a 2016-os évünk is remekül sikerült, aminek örömére megszerveztük az első céges bulinkat, amin egy tíz fős társaság ült össze. Ezt idén is szeretnénk megtartani, a szervezés már folyamatban van.
A fejlődés sok mindennek köszönhető: kaptunk építő kritikákat, amik segítségével sikerült megoldásokat találni az apróbb problémákra. De mindezek mellett rengeteg pozitív visszacsatolás is érkezett, amik erőt és bátorítást jelentettek számunkra, hogy jó irányba megyünk. Kezd beérni a havi megjelenésű online BabyZoom – Gyereklapodának is a gyümölcse: volt már olyan visszajelzés, hogy a magazin olvasása miatt egy család elment a megújult Csodák Palotájába, sőt aztán még ott a környéken egy plusz programba is belefutottak. Ezek mind hozzásegítettek a jobb eredményekhez, és pont ezek miatt tovább dolgozunk és nem állunk le! Már készülünk a tavaszi fotózásokra, hogy vidám, életteli, családbarát dekort használhassunk az óvodákban és a műteremben egyaránt. De újra lesz lehetőség szabadtéri fényképezésre is, ahol szintén remek képeket lehet lőni.
Szeretnénk arra is felhívni a figyelmeteket, hogy január végéig még pótolhatóak a karácsony hangulatú képek készítése, ha esetleg a decemberi forgatagba ez már nem fért volna bele!

3Blogszemle

A Családok évének köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok!
Ismertették a 2018-ban életbe lépő, családokat érintő intézkedéseket is:
 • Jövőre további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye.
 • Januártól kiterjesztették az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre.
 • Két évre bővül és emelkedik a diplomás gyed összege, és bővül a lombikbébi program is.
 • 2018-tól a harmadik vagy további gyermekek vállalása esetén egy-egy millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig – attól függően, hányadik gyermekük születik – igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését.
 • Egyszerűbb és olcsóbb lesz a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylése, ugyanis az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások után nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap másolatát a hitelintézet is díjmentesen lekérheti az ügyfélnek.
 • Új ingatlan vásárlása esetén a CSOK összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál, valamint a nagycsaládosok új építésű ingatlanhoz igényelt kamattámogatott hitele esetén a közjegyzői díjak harmadukra csökkennek.
 • A fiataloknak szóló támogatások közül kiemelték a diákhitel-konstrukciók bővülését, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga, illetve az újabb nyelvvizsga díjának megtérítését.
További információk:
Web: http://csaladokeve2018.hu
Facebook: https://www.facebook.com/csaladokeve2018

„Minden tizedik 6 év alatti gyermek halála közlekedési balesethez köthető...”

A fenti rémcím ellenére kezdeném egy jó hírrel: „A közel 10 éve érvényben lévő szigorított KRESZ-nek köszönhetően szerencsére drasztikusan megnőtt a gyermekülést használók száma, ami a baleseti statisztikákban is meglátszik. Egyetlen kihívás mutatkozik még ezen a téren, hogy a szülők belássák, hogy nem elég önmagában, hogy VAN gyerekülés, arra is figyeljünk, hogy MILYEN az a bizonyos ülés. Szerencsére ezen a területen évről-évre óriási fejlesztések vannak gyártói oldalról. Tudom, hogy a gyerekülések árai csillagászatiak! Én arra buzdítanék mindenkit, hogy áldozza fel a »szépséget« a biztonság oltárán.”
A teljes cikk a Gyerekbiztos blogon olvasható!
https://www.gyerekbiztos.hu/blog/biztonsagos-kozlekedes-gyerekekkel-93