Logo
Print this page

BabyZoom – Gyereklapoda 18/04

Bence by Written by 

Kedves Olvasóink!
Kicsit később, de megjelent a BabyZoom Gyereklapoda ebben a hónapban is! Lesz itt minden, mint a moziban… Zene, könyvek, programok és egyéb érdekességek! Például, hogy a szabadtéri játék hogyan hat a gyerekek fejlődésére! Illetve szeretnénk a figyelmeteket fordítani a TV2 felhívására is!


1Programtálca

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje a Hatszín Teátrumban
Farkasházi Réka színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus, szinkronszínész mindemellett két gyermek boldog édesanyja, sőt férjével már a harmadik csemetéjüket várják. Ezért is érdemes elmenni Réka és zenekarának koncertjére, akik április 28-án tartanak egy búcsúbulit, mielőtt az énekesnő szabadságra vonul.
A Tintanyúl zenekar gyerekeknek szóló megzenésített verseket adnak elő, amik a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztatja. A zenekar 2012-ben és 2015-ben is Fonogram jelölést kapott, de díjat végül nem. Aztán a dupla „bukást” dupla siker követte: 2017-ben és idén is megkapta az együttes a Fonogram-díjat az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele kategóriában.
A zenekar tagjai:
Farkasházi Réka - ének,
Delov Jávor - dob,
Kálmán Tamás - gitár, vokál,
Studniczky László - basszusgitár,
Csiszár Ferenc - gitár, vokál

Időpont:
2018. április 28., szombat, 11:00

Előadás hossza: 60 perc


Online jegyvásárlás itt!

Farkasházi Réka weboldala.

Budapesti Nemzetközi KönyvfesztiválMillenáris
Idén 25. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált április 19-22. között, ahol külön gyerekrészleggel, valamint számos akcióval és újdonsággal készülnek a hazai legjobb gyerekkönyvkiadók. Szokáshoz híven lesz könyves ajánló a legújabb tavaszi könyvekből és programválogatás is, hogy megtaláljátok a kavalkádban a kedvenceteket. A részletekért keressétek rendezvény weboldalát és Facebook-eseményét.

Programok babával
Mozdulj ki otthonról a gyermekeddel, hidd el, megéri!

A Minimatiné szedett össze pár tippet, hova érdemes elugrani a gyerkőcökkel, ha már unalmassá válik az egész napos otthonlét. Részletek itt!

2Velünk történt


Hamarosan egy új szórakoztató, családbarát műsor forgatása kezdődik a TV2-nél, ahová kisgyermekes családok jelentkezését várja a stáb! A segítségünket kérték, hogy közvetítsük a felhívásukat, íme:

Tisztelt szülők!
A TV2 közeljövőben készülő szórakoztató műsorához keresünk 4-5-6 éves gyerekszereplőket a szüleikkel együtt. A műsorban a gyerekeknek mindössze önmagukat kell adniuk és az életkoruknak megfelelő játékokat kell játszaniuk, mialatt a szülők és a gyerekek is jól érzik magukat a forgatáson. A műsorban értékes nyeremények találnak gazdára.


Ha kedvetek támadt tv-ben szerepelni és érdeklődtök a lehetőség iránt, akkor vegyétek fel velünk a kapcsolatot, illetve ha az ismerőseitek között van ilyen család szóljatok nekik is!

3Blogszemle

Oláh Gergő és családja a Családvarázsban
„Még a nélkülözés sem tántorított el minket korábban a nagycsaládtól” – mondja a zenész-énekes Oláh Gergő, és felesége a Családvarázsban. Gergő és Niki 10 éve vannak együtt, már 3 gyerekük van, és nem lenne akadály még több gyerek. (Közben Gergőék az Instagram oldalukon jelentették be, hogy már úton is van a negyedik pici…)
Ráadásul az Oláh család lánya az egyik olyan budapesti iskolába jár, ahol a tavaly évben mi csináltuk az iskolai képeket!
A velük készült interjúhoz kattintsatok a linkre.

Hogyan fejleszti a gyerekeket ha a szabadban játszanak?
Tudjátok például, hogy mi az a tócsaparti? „Egy esős nap után keressünk egy tócsát, és vizsgáljuk meg közelebbről: egy bottal mérjük meg a mélységét, ugorjunk bele páros lábbal és a lehető leghangosabb csobbanással, dobáljunk bele különböző dolgokat (kavics, levél, toboz, stb.) és figyeljük meg, melyik mekkorát csobban, elmerül-e vagy sem, nézzük meg a tükörképünket a víz felszínén és nézzük meg, mi történik, ha közben valamit a tócsába dobunk. Látogassuk meg a tócsát egy, két, három nappal később: változott a mérete, alakja? Mit fejleszt? – felfedőkedv, lelkesedés”
Ilyen és ehhez hasonló ötleteket olvashattok a Családinet cikkében, melyben azzal foglalkoznak, hogy a természetben való játék milyen jótékony hatással van a gyermekek fejlődésére! A cikket a linket kimásolva olvashatjátok: https://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekneveles/gyerekek_fejlodese/24974/hogyan_fejleszti_a_gyerekeket_ha_a_termeszetben_jatszanak_-_5_jatekotlet_a_szabadban
© 2006-2016 BabyZoom Gyerekfotoda, minden jog fenntartva.