Logo
Print this page

BabyZoom – Gyereklapoda 18/06

Bence by Written by 

Elkezdődött az igazi nyár és lassan az iskolában is beköszönt a szünet. Így az ajánlatunk a következő: új kikapcsolódási lehetőség az Andrássy úton, júniusban Gyerek Sziget minden hétvégén a Hajógyári szigeten és családi nap a sashalmi piacon. Illetve ha már jó idő akkor irány a természetbe… Szabadtéri fotózásra!
Valamint mit csináljon a rengeteg szabadidejével a gyerek? Milyen következményei vannak a negatív beszédnek? Megdöbbentő eredménnyel zárult az IKEA iskolai kísérlete. Apukák! Fontosak vagytok! Az apa–lánya kapcsolatok nyomában.

1Programtálca

Élmény központ – játszva tanul Család
Az Andrássy út egyik legszebb épületébe költözött a jövő. Hogy miről is van szó? Az Andrássy Élményközpont Future Park tudományos játszóteréről, amely június elsejétől nyitotta meg a kapuit.
8 játékhelyszín, mely közül nekünk leírás alapján a „Teremtés története” tetszett a legjobban.
Érdemes hétköznap ellátogatni, mert kedvezőbbek a jegyárak!
Nézzétek meg ízelítőként ezt a kis videót!

Web: https://www.andrassyelmenykozpont.hu/future-park/

Generali Gyerek Sziget
Júniusban minden hétvégén a Hajógyári-szigeten tartanak Gyerek Szigetet, ahol koncertek, ugrálóvárak, kézműves foglalkozások, valamint színházi, és bábelőadások is láthatóak lesznek. A belépés az egész szigetre díjmentes! Érdemes visszalátogatni többször is, mert egy nap alatt nem tudtok mindent kipróbálni! Részletes információk: itt!

Családi nap a sashalmi piacon
A sashalmi piacon idén is megrendezik június 16-án a már hagyománnyá váló családi napot. Az esemény több, egymástól elkülönített helyszínen zajlik. Lesznek előadások, szabadtéri programok, és játékos foglalkozások is. A színpadon délelőtt fellép az Alma együttes, este pedig a Mystery Gang gondoskodik a jó hangulatról. További programok a weboldalon.


2Velünk történt

Szentendre
Verőfényes napsütés, hangulatos utcák és Duna-part. Minden adott volt egy kiváló családi fotózáshoz, és ezt ki is tudtuk használni! Ráadásul Timi egy nagyon kreatív anyuka, és remek meglátásai vannak fotózás közben, így mindig nagy élmény velük dolgozni.
Végigjártuk Szentendre belvárosát, fagyiztunk, pózoltunk, lementünk a Dunához is pár kreatívat készíteni.
Köszönjük nekik a bizalmat!

Erről készült egy részletes blogbejegyzés az oldalunkon, kukkantsatok bele, nem baj ha ti is kedved kaptok egy hasonló fotózásra! :)

3Blogszemle

Szokások gyermekeknek
A szülők néha bele se gondolnak, hogy mennyi mindent tehetnek a gyermekük kiegyensúlyozott teljesítményéért. Végül is egyszerűbbnek tűnik, hogy mondjuk iskola után hazaérve megírja a leckét és utána csináljon amit akar… De valószínűleg kifizetődőbb lesz, ha mondjuk eljár edzésre, kézműves foglalkozásokra vagy bármilyen más szabadidős közösségi programra, ahol kibontakozhat, levezetheti a napi feszültséget és feloldódhat!

A cikkben találsz 5 olyan módszert, amit érdemes beépíteni a napi rutinba, ezáltal a gyerekek nem unatkoznak, és nem fecsérlik el az idejüket, hanem hasznosan és tartalmasan tudnak feltöltődni. Nyári szünet előtt különösen ajánlott elolvasni!

Ciberbullying

Bár lassan vége a sulinak, mégis az elmúlt hetekben kezdte felütni a fejét a bullying, aminek magyar jelentését két szóval lehetne visszaadni: iskolai zaklatás. A téma egyre felkapottabb, mióta több netes influencer is beszállt a kampányba, hogy arról beszéljenek, ők milyen zaklatásokat éltek át, hogyan kezelték őket és mit lehet/ne ellene tenni.
Az IKEA ezzel kapcsolatosan csinált egy nagyon látványos iskolai kísérletet. Külön ültettek két virágot, és megkérték a diákokat, hogy beszéljenek a növényekhez 30 napon keresztül. Az egyiket csak dicsérni lehetett, a másikat csak szidalmazni… Az eredmény döbbenetes!
A kísérlet célja megértetni a gyerekekkel, hogy a zaklatásnak milyen káros hatásai vannak a másikra nézve!
Az eredmény beszámolója ebben a cikkben olvasható!

Apja lánya

Magyarországon, június 17-én lesz idén az egyre nagyobb hangsúlyt kapó Apák Napja, melynek célja felhívni az apák szerepének jelentőségét a gyermekek fejlődésében.
Ennek apropóján osztunk meg egy cikket, amely főként a lányos apukák számára lehet inspiráló. A kötődésnek több szintje létezik, ezeket elemzi a cikk, fókuszálva az apa–lánya kapcsolatokra: „A lányok, egész életükön át magukkal hordozzák az apukájukkal kialakított kapcsolat minőségét, még felnőtt kapcsolataikban is.”
Ha érdekel a cikk, kattints a linkre!
© 2006-2016 BabyZoom Gyerekfotoda, minden jog fenntartva.