Logo
Print this page

BabyZoom – Gyereklapoda 18/08

Bence by Written by 

Elérkeztünk a tizenharmadik lapszámhoz, ami azt jelenti, hogy 1 éves a BabyZoom Gyereklapoda! Szeretnénk megköszönni, hogy olvastok minket, és továbbra is várjuk észrevételeiteket, reagálásotokat a levelekre!
Egy éve gondoltuk úgy, hogy szeretnénk aktívan kommunikálni felétek, valamint tartalmat, információkat megosztani veletek. Hosszú és tartalmas év van mögöttünk, sokat tanultunk mi is és reméljük ti is hasznos dolgokat tudtatok meg a lapodánkból.
Viszont egy év tán nem állunk le, és ezért nézzük is, hogy mit tartogat ez a hónap!
Természetesen az augusztusi 20-i hosszú hétvégén lehet kihasználni a nyári szünidő utolsó napjait, de nem érdemes megfeledkezni, hogy ezenfelül is rengeteg kikapcsolódási lehetőség lesz a hónapban.
Például esti séták az Állatkertben, vagy exkluzív múzeumlátogatás a Ludwig Múzeumban, esetleg Fradi-családi nap a Népligetben.
Aztán kiderül az is, hogy milyen utat járt be eddig Lui a világ körüli utazásán, és Charlie kocsi is szolgálatba állt!
Blogszemlénkben az otthoni kenyérsütés (aratás – új kenyér ünnepe) mellett szóba kerül a gyermekek képeinek megosztása a közösségi oldalakon. Egy magyar anyuka barbie babákat alakít át, a vele készült interjú is izgalmasra sikeredett!
Végül pedig egy könnyed, 10 vicces vagy éppen megható rövid családi sztorival zárjuk az utolsó nyári lapszámunkat.
Ünnepeljetek velünk, és töltsétek tartalmasan a nyár utolsó hónapját!

1Programtálca

Esti séta az Állatkertben

Az éjszakai állatkert szinte olyan, mint egy igazi dzsungelkaland!
Fürkészd ki az állatok éjszakai életének titkait, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthatsz! Szakvezetőkkel bebarangolhatod a Kertet, és beleshetsz a rácsok, üvegfalak és kifutók mögött zajló titokzatos állatkerti életbe is.
A csoportok vezetői megmutatják például az állatorvosi rendelőt, vagy a takarmánykonyhát, a gondozók egészen közelről megismertetik az érdeklődőket a legkülönlegesebb állatokkal, sőt, még az akvárium látogatók számára láthatatlan részét is be lehet barangolni.
További részletek a weboldalon!

Exkluzív túra a Ludwig Múzeum kulisszái mögött
Augusztus 15-én, délután négy órakor!
Kíváncsiskodó, nagyobb gyermekeknek egy különleges program, amikor betekintést nyerhetünk a múzeum titkos tereibe, a restaurátor műterembe és a műtárgyraktárakba.
Az emeleten izgalmas műtárgysztorikkal és a múzeum kulisszatitkaival lehet megismerkedni.
Egyszeri és viszonylag rövid idejű a program, érdemes időben érkezni!
Facebook-esemény és a múzeum weboldala.

Fradi Családi Nap
Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy augusztus utolsó vasárnapján (08. 26.) az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány megrendezi a Fradi Családi Napot.
Az ingyenes rendezvényen reggel 9 órától délután 17 óráig izgalmas sportprogramok és játékok várják a résztvevő gyermekeket és szüleiket, kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat.
Sok aktív és korábbi ferencvárosi sportolóval is találkozhatnak a Népligetben a résztvevők, ahol ismét megtapasztalhatják, hogy a Fradi valóban egy nagy család. Emellett autogram óra keretében aláírások is gyűjthetők népszerű sportolóinktól.
Kiegészítő programként a műfüves pályán lesz a legkisebbeknek egy játékváros, hat állomásos drótköteles kalandpályával, flipper óriáscsúszdával, vonatos akadálypályával, aqua csúszdás ugrálóvárral, vízi dodzsemmel, vízi golyóval, nagy babajátszóval, az érdeklődők pedig paintballozhatnak, élő csocsózhatnak, de vadonatúj programként az óriás jengát, az óriás sakkot, az óriás malmot, valamint egy különleges játékot, a tchoukballt is kipróbálhatják.
Az ismertető alapján ideális program kánikulában is, nemcsak Fradi fanoknak!

Részletek a honlapon és a Facebook-eseményben!

2Velünk történt

Akcióban kellékeink
A frissen elnevezett Lui majmunk világ körüli útra indult, hisz most nincs annyi munkája... Legutóbb épp New Yorkból jelentkezett be, érdemes az Instagram oldalát követni!

Charlie, a pedálos kisautónk pedig szorgosan fuvarozza a fotózásokon a gyerekeket, hogy aztán remek képek kerülhessenek a családi fotóalbumokban. De a sok műtermi munka őt is meg tudja viselni, ezért szeretnénk kivinni egy szabadtéri fotózásra is, valamikor a közeljövőben!

Ha a ti gyermeketek is jól összebarátkozna a kisautónkkal, akkor érdemes megfontolni, hogy kihasználjátok ezt az alkalmat! Terveink szerint szeptember elején kerítenénk erre sort, a helyszínt már keressük, és kidolgozunk erre egy kedvezményes csomagot.

3Blogszemle

Kenyérsütés otthon
Így a nyár vége felé talán még jut idő arra, hogy a gyerekekkel együtt közösen kipróbáljátok az otthoni kenyérsütés élményét, de a későbbiekben is alkalmas akár hétvégi programnak is! Sőt, igazából, ha nagyon rákaptok, akár a mindennapi kenyeret is tökéletesen „helyettesíti”!

Részletek és recept a cikkben!

Gyerekek a netre
Kétféle ember van: Az egyik, aki szinte minden étkezésnél, a másik aki szinte soha nem posztol fotót a gyerekéről. De mit szólnak ehhez a gyerekek? Ezt a kérdést vitatták meg nemrég egy tévéműsorban négy ismertebb fiatal szülővel (műsorvezetők és ismert zenészek, énekesek).

Érdemes megnézni a videót, hisz nagyon lényeges kérdésekről is szó esik benne. Ti például megkérdezitek a gyerekek véleményét, mielőtt posztoltok róluk?
A videóért kattintsatok ide!

Természetes babák
Mi motiválta Lillát, hogy a szupertrendi csinibabákból hétköznapi babákat készítsen? Interjú Tihanyi-Horváth Lillával, a Rebaba alkotójával:
„Konduktorként végeztem, évekig foglalkoztam idegrendszeri sérült gyermekekkel, ezért számomra nagyon fontos a másság elfogadása. Nagyon szívesen festek olyan babákat, amelyek önmagunk és mások elfogadására ösztönöznek. A legelső képmásbabám egy olyan kislányról készült, akinek egy genetikai eltérés miatt máshogy fejlődött ki a szemhéja. Készült már downos és fekete bőrű baba is. Szívesen festenék különleges babákat, melyek segíthetnek egy testi eltérés, betegség elfogadásában.
Bátorítanám a szülőket, hogy merjenek kilépni a futószalagon gyártott tucatbabák, rajzfilmhősök beszűkült világából, keressék az egyedit, a természetest, ami olyan normákat közvetít, melyek megtartják gyermekeinket abban az őszinteségben, szépségben, ami az ő lényükből fakad.”


A cikkben sok-sok átalakított baba fotója látható.

Végül pedig 10 családi sztori…
„Az édesanyám nagyon szigorú. Amikor kicsi voltam, és óvodába jártam, emlékszem, egy hétfő reggel nem akartam oviba menni. Anyám erre azt mondta, ha 5 napig mennék, akkor adna nekem 2 TELJES SZABADNAPOT. Boldog voltam, hogy jó üzletet kötöttem, és elmentem oviba.”

Ezenkívül még 9 vicces családi sztori az amerikai BrightSide gyűjteményéből!
© 2006-2016 BabyZoom Gyerekfotoda, minden jog fenntartva.