Logo
Print this page

BabyZoom – Gyereklapoda 18/09

Bence by Written by 

VISZLÁT NYÁR!
A suli elkezdődött – a legtöbb szülő nagy örömére. Viszont ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell otthon a gyermekekkel foglalkozni. A suliban felhalmozódott energiát és feszültséget valahogy le kell vezetni. Erre is adunk ötletet, illetve ezzel kapcsolatosan ajánlunk egy cikket.
De írunk arról is, hogy mik az őszi terveink, illetve beszámolunk egy igazán különleges családi fotózásról. Érdemes átolvasni az első őszi számunkat!

1Programtálca

Sportág Választó
Idén újra, több mint 100 sportág, 20 000 látogató, olimpiai, világ és Európa bajnokok egy helyen!
Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó, amely XXIII. alkalommal szeptember 14-15-én (péntek-szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban. (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a)

Az ingyenes, mindenki számára nyitott rendezvény célja az egészséges életmód, a mozgás és az olyan, kevésbé ismert sportágak népszerűsítése, amelyekben világszerte kiemelkedő eredményeket érnek el a magyarok. Az eseményen a sportágak bajnokaival személyesen is találkozhatnak, sőt: együtt sportolhatnak az érdeklődők.
További részletek a Facebook-eseményben!

KockaPark

Amikor véget ér a nyár és jönnek a hűvösebb napok, akkor is érdemes kreatív programokat keresni – persze fedett helyen. Most egy ilyen helyet ajánlunk nektek! A LEGO a gyermekkor egyik legnépszerűbb játéka és most egy kiállítás megtekintése mellett játszani, kreatívkodni is lehet a játszóház részen, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Jó hír, hogy nem ideiglenes, hanem egyenlőre állandó programlehetőség.
Információk a weboldalon!

2Velünk történt

A Lapoda első évével kapcsolatos kérdőív kiértékelése…

Sokat tanultunk tőletek, köszönjük a visszajelzéseket.
A legutóbbi lapszámban olvashattátok, hogy egy éves lett a lapodánk, aminek örömére megkérdeztünk titeket, hogy hogyan látjátok ti az online kiadvány első évét. A kérdőív visszajelzései alapján is azt látjuk, hogy van még miben fejlődnünk és igyekszünk is mindent megtenni ennek érdekében!
Úgy látjuk, hogy a sok-sok gyerekprogram ajánlat, amire a legnagyobb hangsúlyt fektettük eddig, annyira nem volt fontos számotokra, van aki nem is ment el egyre sem (75%). Ezek szerint gyerekprogramokat megoldjátok nélkülünk is. Oké. 1-2 programot azért meghagyunk, de kevésbé hangsúlyosan.

A gyerekekről és nevelésről szóló anyagokat és a velünk kapcsolatos információkat viszont többen igényeltétek. Ezért erre nagyobb hangsúlyt fektetünk ezután. Sokan említettetek konkrét kedvenc cikkeket, ami nem kis feladat egy év távlatából. Toplistás a 10 éve négy gyerekkel és a cyberbulliing cikkek voltak. Utóbbival kapcsolatosan pedig egy előadás is lesz október elsején a Lurdy Házban – részletek itt!
Kaptunk egy szuper ötletet, hogy ajánljunk családi éttermeket, szállodákat is esetleg, ahová érdemes elmenni. Ezt a rovatot is indítjuk a következő számtól, már van is egy szuper külsős partnerünk, aki nagyon tapasztalt ezen a területen.
Ezért jövünk is az őszi terveinkkel, mert nemcsak a suli kezdődik, de ezzel együtt a gyerekfotózások is. A fotózások tematikája lassan összeáll, és szeptember végén már megyünk is az első – már hagyományosnak mondható – iskolai fotózásra. Aztán majd jön a többi óvoda és iskola is: lesznek új helyszínek is, és lesz ahova már többedik alkalommal megyünk vissza.

Jublieum a Bodrogi kúriában
Rita és Gábor története sok dolog miatt különleges. Azért is, mert már 10 éve jóban-rosszban kitartanak egymás mellett és van két gyönyörű gyermekük. De ami számunkra külön öröm, hogy ezalatt az egy évtized alatt, hozzánk is hűségesek maradtak, és rendszeres látogatói lettek a fotóstúdiónknak.

Róluk és a jubileumi fotózásukról olvashattok az esküvős blogunkon!

Tervezett szabadtéri fotózás Charlieval

Nyárzáró-őszindító fotózást tervezünk a szabadban! Ráadásul velünk tart Charlie kisautó is, aki hamar a gyerekek kedvence lett a stúdiónkban, így örömmel visszük magunkkal a szabadtéri fotózásokra is! Például az Erzsébetligetbe vagy a Havashalom parkba. A tervezett időpont szeptember utolsó előtti hétvégéje, de ezzel kapcsolatosan bővebb információt még a későbbiekben tudunk majd közölni!

3Blogszemle

„Hogyan állítsuk meg az iskolai szekálást?”

A szekálás az érzelmekre mért verbális támadás, de nem tettlegesség! Hogy mit lehet ellene tenni, az alábbi angol nyelvű, de magyarul feliratozott videóból kiderül! Így az iskola megkezdésekor érdemes erről is beszélgetni a gyerkőcökkel!
Megnézem a videót!
Ha tetszik küldd tovább!

Zöld toll módszer
Büntetés helyett, dicséret. Egy gyermekpszichológus tanácsa, hogy hogyan motiváljuk az épp iskolát kezdő gyermekünket. Milyen hatással van rájuk a kritikus és a dicsérő szó?

Tovább a cikkre!

Iskolakezdés egy gyermekpszichológus szemével…
Vida Ágnes gyermekpszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy bár az óvoda lételeme a mozgás, viszont iskolába kerülve sokkal kevesebb lehetőség adódik erre. Pedig ugyanolyan fontos, hogy a tanulás mellett elegendő időt töltsenek a szabad levegőn és mozogjanak. Hogy ez így is történjen a szülők felelőssége, hogy megtalálják a megfelelő délutáni elfoglaltságot a gyermekek számára!
Az interjú elolvasásához kattints a linkre!
© 2006-2016 BabyZoom Gyerekfotoda, minden jog fenntartva.