BabyZoom – Gyereklapoda 18/10

Bence by Written by 

Lassan az időjárás is felveszi az őszi ritmust, mi meg már bele is vágtunk, egyenesen a közepébe. Megkezdődött a sulis/ovis fotószezon és a legnagyobb projekt fotózásával és képfeldolgozásával már kész is vagyunk, erről írtunk egy rövid beszámolót. Őszi programajánlónak vártúrákat, és egy igazi vidék-hangulatú disznótoros fesztivált ajánlunk. Blogajánlóban annak jártunk utána, hogy mit kell tudni az iskolaérettségről, valamint, hogy az állatok milyen hatással vannak a gyermekek szocializációjára! Kellemes olvasást kívánunk!

1Programtálca

Vártúrák
Egy kétrészes cikkben szedték össze azt a tíz hazai várat, amit az őszi túrázások szervezésekor érdemes célpontként kitűzni! De természetesen ennél sokkal több olyan ismert és kevésbé ismert vár van hazánkban, amit érdemes felfedezni, akár újra és újra is!

Nektek melyik a kedvencetek?
Első rész
Második rész

Disznótoros Kolbászfesztivál
Családi fesztivált tartanak a hétvégén a Vasúttörténeti Parkban! És nem is akármilyet: Pestre hozzák vidéket! A Disznótoros Kolbászfesztivál igazi csemege gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hogy is néz ki egy disznóvágás, mi történik a feldolgozás során, miből mi készül pontosan?
De ez még nem minden! A belépő megvásárlásával ugyanis a gasztro programok mellett lesz veteránjármű kiállítás is: traktorok, motorok, buszok és teherautók egyvelegét lehet megtekinteni. Persze nem maradhatnak el a zenei jellegű programok sem! Néptáncegyüttesek tartanak bemutatót és folklór zenekarok is színesítik a színpadi showt! És végül de nem utolsó sorban természetesen a Vasúttörténeti Park összes látványosságát is megtekinthetik a látogatók! Érdemes tehát kilátogatni a rendezvényre, egy kellemes családi napnak tökéletes választás!

Részletes program és jegyvásárlási információ elérhető a weboldalon.

2Velünk történt

Szezonkezdés
Feldolgoztuk a szezon első és legnagyobb iskolájának képanyagát! Több ezer képet dolgoztunk fel és a szülők 5500-nál is több képből rendelhetnek, ezzel bőven rekordot döntöttünk a korábbi évekhez képest, mindezt úgy, hogy a korábbi 8 nap helyett, idén csak 5 napon fotóztunk! Természetesen ez egy csapatmunka eredménye, ráadásul idén új kollégákkal bővült a BabyZoom közössége. A rekord titka, hogy 3 külön géppel több helyszínen egyszerre 2 fotós is lőtte a képeket, és a leválogatás, valamint a feldolgozás menete is gyorsult az előző évekhez képest!

Retro
Mindig is szerettük a retro hangulatú tematikát, de ezúttal sikerült az egyik legtalálóbb hangulatot megtalálni, ami valaha volt eddigi legjobb ötletünknek tartunk! Ennek kitalálása és megvalósítása egy intenzív és kreatív ötletelés eredménye volt!
A szürke háttérhez terítettünk a padlóra egy négyzetrácsos, fekete-fehér színű anyagot is. Ehhez vittünk még két darab Coca Colás rekeszt, erre tudtak a gyerekek ráülni, a kezükbe pedig még egy üveges colát is kaptak. További kiegészítők voltak még: a fehér létra, a piros boxkesztyűk, egy menő piros robogó, walkman, fejhallgató, piros edény és fakanál, piros pöttyös kendő, fehér napszemüveg, egy régi kétkazettás magnó, piros képkeret valamint egy fekete cilinder is!

A másik retro háttér, barna színű, amire fekete bakelitlemezeket aggattunk.
Illetve kértük előzetesen a szülőket, hogy a retro feeling jegyében segítsék a munkánkat azzal, hogy a gyerekeknek biztosítanak kiegészítőket.

Árváltozás!
Visszajelzések alapján azt tapasztaljuk, hogy elavultak a csomagjaink és azok árazásai. Az elmúlt években valóban nem sokat változtattunk ezeken, ezért most újragondoljuk a csomagokat! Ez várhatóan áremeléssel is járni fog emiatt, a jelenleg még kedvezőbb csomagokra már csak októberben lehet jelentkezni!

3Blogszemle

Iskolaérettség
Tényleg muszáj a gyereket hat évesen suliba küldeni? És előnyt jelent-e az, ha már öt évesen tud olvasni? Mi is pontosan az iskolaérettség vizsgálat? Mindezekre a kérdésekre választ kaphattok!

Ez cikk főleg az 5-6 éves gyermekek szüleit fogja érdekelni!

Gyerekek & állatok
Egy család életében különleges szerepet tölt be egy házi kedvenc tartása, és a gyerekek személyiségfejlődésére is hatást tud gyakorolni. Ráadásul ha különleges állatfajokkal találkozik – például egy állatkertben –, akkor a tanulás iránti vágya is felkelthető a csemetékben.

Egy szülő korábbi beszámolója arról, milyen hatások érik a gyerekeket, amikor nem mindennapi állatokat láthatnak… Érdemes elolvasni ezt az összefoglalót!