BabyZoom – Gyereklapoda 19/02

Bence by Written by 

Alig kezdődött el az év, máris belevettük magunkat a munkába. Elsőként egy remek tavaszindító akciót találtunk ki!
Természetesen most is lesznek jó kis programajánlóink. Például, egy extrém olcsó szabadulószobát kamaszoknak vagy, hogy hová érdemes ilyen időben kirándulni menni?
Aztán lesz szó arról is, hogy hogyan sikerült egy intézménybe integrálni hátrányos helyzetű gyerekeket az egészségesek közé? Hogyan viszonyuljunk a félévi bizonyítvánnyal hazaérkező gyerekekhez? Illetve egy pozitív példa háttere a gyermekvédelmi rendszerből.
Kellemes olvasást kívánunk!

1Programtálca

Szabadulószoba
Mindössze kétszáz forintért lehet kipróbálni a Pál utcai fiúk nevű szabadulószobát! Molnár Ferenc regényének története még ma is inspiráló a gyerekek számára, és a most a hősök bőrébe bújva szerezhetnek élményeket.


Hétvégi túra-úticélok

Bár még az idő téliesen hideg, mégis lassan látszódik a /tavasz kezdete. És egy-egy hétvégén már ki lehet mozdulni egy kicsit a szabadba is. Öt túra-helyszín, amik közül lehet válogatni, hogy hová menjen kirándulni a család.

2Velünk történt

TAVASZINDÍTÓ MINIFOTÓZÁS
Március 2-án (szombaton), megkezdjük a tavaszi szezont egy fergeteges családi minifotózás-sorozattal!

A minifotós csomagunk bővített változatával várjuk a családokat műtermi fotózásra. A hagyományos félórás turnust, +10 perc előkészülettel és plusz negyedóra fotózással toldjuk meg, ráadásul az átadott képek számát is megduplázzuk az eredeti csomag tartalmához képest.

Illetve, ha ez még nem lenne elég, akkor azt is hozzátesszük, hogy a képek átadása a fotózástól számított egy héten belül feldolgozzuk és átadjuk.

Eredeti csomagunk: 8-10 kép/ félóra: 15.000 Ft

Akciós: 10-16 kép/45 perc

Két nagysikerű tavaszi tematikából lehet majd választani.


Ezenkívül szeretnénk kedveskedni egy kis aprósüteménnyel is a gyermekek és szülők számára egyaránt. A fotózáson egy háttért lehet választani, illetve ezeket különféle kiegészítőkkel tudjuk feldobni. Erre a napra maximum 8 családot tudunk fogadni, így érdemes gyorsan lecsapni a szabad időpontokra!

JELENTKEZÉS:
Egy „érdekel a fotózás” tárgyú levéllel, és időpont megjelöléssel lehet jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

3Blogszemle

Sikeres integráció…
Először csak egy termet kerestek hátrányos helyzetű gyerekeknek, végül pedig egy egész iskola befogadását élvezhették. Az egészséges és a sérült gyerekek együtt játszanak a szünetekben, egymást segítve és támogatva.

Erről az összefogásról ad képet ez a cikk, amiben az alapítók számolnak be az eddigi eredményekről és a további terveikről.

Kinek kell megfelelni?

Félévkor gyakorlatilag együtt izgul a szülő és a gyerek – vagy éppen pont külön-külön. A szembesítés – ha nem jönnek a várt eredmények – lehangolóan tud hatni. De hogy kezelje a szülő, ha a gyermeke nem tudja teljesíti azt, amire egyébként képes lenne. Sok gyereknek nagy teher a megfelelési kényszer, amit nemcsak a szülök, de sokszor a tanárok is generálnak.
Vélemény-cikk.

A problémát megoldani kell!

Van egy általános negatív sztereotípia a gyermekvédelmi rendszerrel szemben, pedig hála Istennek, igenis vannak pozitív példák is, amikor a megalkuvás és a bajok eltakarása helyett bizony valódi megoldások tudnak születni. A WMN munkatársa, Dr. Gyurkó Szilvia egy ilyen példa hátterét mutatja be.