BabyZoom – Gyereklapoda 19/03

Bence by Written by 

Ismét egy izgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött, de ezúttal sem hátra, sokkal inkább előre tekintünk! Hiszen itt a tavasz, aminek apropóján ajánljuk, hogy mozduljatok ki a szabadba! Készülünk egy újabb tavaszi fotózással is! Aztán lesz szó meseolvasásról, tanulócsoportokról és a gyerekek fantáziáját serkentő szerepjátékokról!
Kellemes időtöltést kívánunk!

1Programtálca

Arborétum

Ha már jön a tavasz, akkor érdemes a szabadba kirándulni, és a növényekkel egy kicsit jobban is megismerkedni. Erre tökéletes helyszín egy arborétum, személyes kedvencünk pedig az alcsúti.

Cyberjump trambulin park
Nincs az a gyerek, aki ne szeretne ugrabugrálni, főleg ha ezt egy trambulinon teheti. Érdemes tehát családi programként beiktatni a trambulin parkot valamelyik szabadnapon!


2Velünk történt

Volt egy tavaszindító fotós napunk a műtermünkben, ami eléggé a téli álomba ragadt. Így újabb ötleteket találtunk ki, hogy kedvet kapjatok egy jó tavaszi hangulatú fotózáshoz.
Azt vettük ugyanis fejünkbe, hogy külsős helyszínekre is elvisszük a stúdiófotózás csomagjainkat. Ez azt jelenti, hogy előre egyeztetett időpontban és helyszínen készítünk családi képeket. Melyeket a tőlünk megszokott jó hangulatban fotózunk és természetesen a kiváló minőséget is garantáljuk!
Ennek ára a fotós alapcsomag, illetve a teremhasználati díj, (összességében 50 ezer forint körül lesz a teljes ár) viszont így sokkal nagyobb stíluspalettáról lehet hátteret és kiegészítőket választani és természetesen a fotóssal tart egy vigyorogtató kollegina is. Mivel a műtermekkel is egyeztetnünk kell, ezért érdemes időben egyeztetni, hogy nektek mikor alkalmas!
Bevezető kedvezményünk: a megjelenéstől számított 30 napon belüli foglalásoknál az alapdíj felét elengedjük!

Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!
Hamarosan pedig az elérhető helyszínek listáját is közzétesszük!

Addig pedig íme pár kedvcsináló fotó:


3Blogszemle

Miért fontos a meseolvasás?

A cikk felvezetéséhez engedjetek meg egy személyes példát a meseolvasással kapcsolatosan az egyik szerkesztő kollégánktól.
„Az én gyermekkoromnak meghatározó része volt, amikor a szüleim minden este meséléssel küldtek el az álmok csodás világába. Valószínűleg ez is nagy szerepet játszott abban, hogy az írói vénám elkezdett kiteljesedni. A saját példámból is szeretném arra buzdítani a kedves szülőket, hogy ne hagyják ki a gyermekek számára az este fénypontját, a mesélést.(Sárközi Bence)

Mit olvasson a gyerek?
És ha már sikerült a meseolvasással az önálló könyvfogyasztásra is rászoktatni a gyerekeket, de nem tudjuk, hogy pontosan mit is javasolnánk a kezükbe, akkor ez a cikk segíthet ötletet adni.


Tanulócsoportok
Egyre népszerűbbek a tanulócsoportok, ahol magántanulói státuszban lévő diákok tanulnak együtt. De hogy mi is ennek az oka, az elég sokrétű. Sokan a közoktatási rendszert nem tartják megfelelőnek, de tartanak attól is, hogy a magántanulóként nem tudják őket oktatni, illetve, hogy nem lesz lehetőség a szociális készségek elsajátítására sem. Ezekre a problémákra tud megoldást nyújtani a tanulócsoport.


Így fejleszti a gyerekeket a szerepjáték
Talán nincs is izgalmasabb dolog annál, mikor gyermekünknek kitalálunk egy olyan játékot, ami kiragadja őt a valóságból, és megmozgatjuk a fantáziáját. A farsang részben erről is szól, hogy a gyermek az lehet, ami csak szeretne, és elhiszi, hogy amikor beöltözik, akkor ténylegesen mintha átváltozna. De ezt a fajta szerepjátékot nemcsak farsangkor érdemes alkalmazni, hanem az év többi részében is. A cikkből kiderül, hogy miért.
NE FELEDD!

Ha szívesen kipróbálnál az elsők között, külsős, új műtermeket, akkor gyere el velünk féláron, családi fotózásra! A számodra megfelelő időpontot rögtön jelezd egy e-mailben!