BabyZoom – Gyereklapoda 19/04

Bence by Written by 

Kedves Olvasók!
Mostanni számunkban ajánlunk egy világűr-kiállítást, illetve egy állatkerti fotópályázatot. Aztán beszámolunk a BabyZoom újdonságairól, merthogy pár nagyon fontos ötletünket sikerült gyakorlatba ültetni.
Mivel közeledik a húsvét, ezért ajánlunk pár desszert-receptet, majd a gyerekekkel kapcsolatosan lesz szó arról, hogy mi szükséges az érvényesüléshez, illetve, hogy mi állapítható meg egy gyerek által rajzolt családiképről.

1Programtálca

Űrkiállítás
A Vajdahunyad várában május végéig egy remek világűr-kiállítás látogatható. Szinte nincs olyan gyerek, aki ne álmodozna legalább egyszer arról, hogy űrhajós akar lenni. Most itt a lehetőség, hogy kikukkantsanak a földöntúli univerzumba.

A kiállítás Facebook esemény itt érhető el! Illetve további információk ezen a linken.

Fotópályázat
A Fővárosi Állatkert és a Budapest FotóFesztivál közös fotópályázatot hirdetett amire három kategóriában lehet pályázni április 30-ig:
„állati jó társaság” – állatok idilli és időtlen pillanatai, portrék, gesztusok, események;
„titkos helyek” – rejtett zugok, búvóhelyek, rejtőzködő állatok;
„részletben az egész” – az érzékelhető látvány különleges részlete.
További részletek az Állatkert weboldalán!

2Velünk történt

AbyZoom
Április elsején élesítettük az AbyZoom VLOG-ot a YouTube-csatornánkon, ezzel egyidőben pedig Facebookon létrehoztuk a BabyZoom VIP csoportot, ahová exklúzív tartalmakat posztolunk! Egy bemutatkozó videó mellett megjelent egy mini interjú egy fiatal youtuberrel és egy családi fotózásról is készült riport. Terveink szerint hetente 1-2 friss anyaggal fogunk jelentkezni! Kövessétek tehát a videós-csatornákat és csatlakozzatok a Facebook-csoportunkhoz is!

3Blogszemle

Húsvéti desszertek
Bár a zsidó és a keresztény Húsvét ünnepéhez vajmi kevés köze van a nyuszinak és a tojásnak. Most érdekességképpen ajánljuk ezeket a húsvéti recepteket, amelyeknek csak formájukban van köze a nyúlhoz, viszont pont ezért látványos desszertekről van szó.

Talpraesett gyerekek
Mi kell ahhoz, hogy egy gyerek érvényesülni tudjon majd felnőttként a mai világban? Ehhez ad pár tanácsot ez a cikk!

Mit rejt magában egy gyerek családirajz?
A gyerekek nonverbális kommunikációja kifejezőbb, mint ha szóban próbálnának válaszolni bizonyos kérdésekre. Például rajzolás közben olyan tudatallati dolgokat is megosztanak a papíron, amit szavakkal képtelenek lennének megfogalmazni. Lássuk hát, miyen következtetéseket lehet levonni egy gyermek családrajzából