BabyZoom – Gyereklapoda 19/05

Bence by Written by 

Az elmúlt két hónapban rengeteg minden történt velünk, így kis Lapodánk is háttérbe szorult, viszont egyben picit meg is újul. Bár továbbra is lesznek programajánlók és különböző érdekes cikkek. Viszont a Rólunk rovatban ezentúl még több kulisszatitkot tudhattok meg a munkáinkról, illetve lesz egy-egy akció, vagy kampány is meghirdetve!

1Programtálca

Generali Gyerek Sziget
A Hajógyári-szigeten idén júniusban is minden hétvégén a Gyerek Sziget várja a családokat. Három hétvége ugyan már lement, de a fele még hátra van, szóval érdemes kilátogatni a gyerkőcökkel. Rengeteg izgalmas program várja a lurkókat, többek között fellép Gryllus Vilmos és Varró Dániel is, de lesznek kézműves foglalkozások és mindenféle sportolási lehetőség. Részletes programlista a Gyerek Sziget weboldalán.

Esti séta az Állatkertben

Az állatkertben zárás után sem áll meg az élet, sőt vannak olyan élőlények, akik kifejezetten a késő esti órákban aktívak. És most lehetőség van arra is, hogy ne csak őket nézzétek meg, de be lessetek a kulisszák mögé is. Részletek a cikkben!

Pályázat!
A Családok éve alkalmából a testvéri kapcsolatok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet az MTVA egy pályázat segítségével. Ennek lényege, hogy 7-14 év közötti gyermekek írjanak fogalmazást a testvéreikkel kapcsolatos élményeikről.

Egyaránt várnak vicces és a megható történeteket is, amik közül a legjobbakat meg is filmesítik. A pályázat további részleti a felhívásban olvashatóak, további információk itt is.

2Velünk történt


Május utolsó vasárnapján – gyereknapkor – egy családi rendezvényen voltunk fotózkodni, ahol az érdeklődő családokról készítettünk egy fényképet, amit ott helyben ki is nyomtattunk nekik és ráadásul egy remek fotózási kampánnyal is vártuk őket. Úgy gondoltuk, hogy az ottani akció egy részét meghirdetjük az olvasók között is: ennek értelmében, ha június 30-ig rendeltek családi fotózást (akár műteremben, akár szabadtéren), akkor most 20% kedvezménnyel tehetitek ezt meg!

3Blogszemle

Bringatúra a családdal

Amint beköszön a jó idő, előkerülnek a kerékpárok is. És hogy mire érdemes figyelni, akkor, amikor a családok együtt tekernek? Erre ad néhány tanácsot ez a cikk.

Veszélyek gyermekkorban

Kell-e mindenáron megvédeni a gyereket, minden veszélytől? Bár a szülői ösztön ezt diktálja, azonban kicsit jobban belegondolva, nem biztos, hogy ez a hozzáállás hosszútávon is kifizetődő. Bár tudományos összefüggés nincsen, de a tendencia mégis figyelemre érdemes, hogy minél jobban óvják a szülők fizikailag a gyerekeket, a mentális betegségek annál gyakoribbak. A veszélyt is tanulnia, kezelnie kell tudni a gyermeknek, ahhoz, hogy felnőttkorban képes legyen irányítani saját magát. Ehhez hasonló gondolatokat is ébreszt ez az írás.