BabyZoom – Gyereklapoda 19/07

Bence by Written by 

Rendhagyó módon bepillantást engedünk egy kicsit a magánéletünkbe és megmutatjuk, hogy a BabyZoom csapata hogyan töltötte a nyári szabadságát.
Megtudhatjátok, hogy a versenysport milyen hatással van a gyermekek fejlődésére és pontosan milyen készségeket is fejlesztenek. Majd egy írás arról, hogy a kamaszok ahogy egyre önállóbbak lesznek, a szülők egyre frusztráltabbá válhatnak. Hogy ennek mi az oka az is kiderül, és még ötletet is adunk a megoldáshoz!
Hamarosan nemcsak az iskola, de az óvoda is elkezdődik majd a nyár végével, és azoknak a gyerekeknek, akik először lépik át e bűvös intézmény kapuit, bizony hozzá kell szokniuk bizonyos dolgokhoz. A beszoktatásról kérdeztek egy gyermekpszichológust.
Dínókiállítás nyílt Budapesten, ráadásul extra olcsón, kisgyerekes családoknak kifejezetten tudjuk ajánlani. De a nagyobbakra is gondoltunk és ajánlunk egy remek kikapcsolódási lehetőséget: segway túra Budapest belvárosában.

1Rólunk

Így nyaraltunk mi
Júliusban a csapatunk kivette a jól megérdemelt szabadságát. Gigiék a Balatont választották, Bence a Káli medencében töltött el egy teljes hetet, míg Tamást szem elől vesztettük… Aztán meglett ő is! :D

2Programtálca

Dínókiállítás

A Természettudományi Múzeum kertjében nyílt dinókiállítás, amely ráadásul igen kecsegtető áron látogatható! A gyermekek számára igazi gyöngyszem lehet, hiszen gyakorlatilag életnagyságban tekinthetőek meg a dinoszauruszok szobrai.

Segway-túra: fedezzétek fel Budapest belvárosának szépségeit

Ki ne látott volna már Budapest belvárosában kétkerekű járgányon álló turistákat, akik ezzel a különös látványt nyújtó közlekedési eszközzel járják a város utcáit.
De azt tudtátok, hogy ezt akár ti is kipróbálhatjátok? Akár rövidebb vagy hosszabb túrákat is megtehettek, illetve különböző helyszíneket fedezhettek fel.

Íme néhány link, ahol összehasonlíthatjátok a különböző túra-ajánlatokat:

Segway Tours Budapest

Terepsegway Budapesten és vidéken

Segway program időpontokkal

3Blogszemle

Mire tanít a versenysport?

Szinte minden szülő tudja, hogy milyen fontos szerepet játszik a sport egy gyermek életében, mégis sokan féltve engedik, hogy gyermekük ezt versenyszerűen is kipróbálja. Ez a cikk viszont rávilágít nyolc olyan fontos tulajdonságra, amelyeket a versenysportban könnyen megtanulhat a gyerek és a későbbiek folyamán hasznosítani tudja majd az életben.

Kiskamaszokkal a legnehezebb?

A legtöbb szülő azt gondolná, hogy a legtöbb probléma a gyerekkel a születés utáni első pár évben van, de a szakértők szerint igaz a mondás: kisgyerek, kis gond, nagy gyerek nagy gond. Legalábbis abban a kontextusban, hogy a csemeték egyre nagyobb szabadságot kapnak, ezáltal viszont egyre kevesebb dolgot is osztanak meg a szülőkkel és a saját problémáikra már önmaguk keresik a megoldást, vagy pedig a kortársaiktól kérnek segítséget. Emiatt viszont a szülők érzik úgy, hogy gyermekük már nem bízik bennük, ettől pedig kétségbe esnek és depressziósok lesznek. Részletek a cikkben.

Óvodakezdésről egy pszichológusnővel

Az óvodai beszoktatás az első legnagyobb próbatétel a gyermekek számára, hogy idegen környezetben mennyire tud elszakadni a szüleitől, de ugyanúgy a szülők számára is kihívást jelent a beszoktatási időszak. Egy pszichológusnő ad tanácsokat a szülök számára az óvodakezdéssel kapcsolatosan. Itt olvashatjátok!

4Ajánló

Pszichológiai társasjáték


Nem tudsz vagy nincs időd beszélgetni gyermekeddel? Nem értesz szót vele?

Ez a játék éppen abban segít, hogy feloldja azokat a lehetséges gátakat, melyek a kamasz gyermeked és a közted lévő hatékony és jó kommunikációt akadályozzák!

Pszichológus által összeállított kártyák segítségével könnyebb lesz beszélgetni egymással. A játék segít közelebb kerülni gyermekedhez és megérteni mindazt, amit egy kamasz megél.

Egy kihagyhatatlan játék, mert…

Egyedülálló a piacon, hisz ez nem csak egy játék.

Kis – és nagykamaszok problémáival foglalkozik. Egy nem egyszerű kérdéskörrel, hisz szinte minden családot érint bizonyos formában.

Személyesen ismerjük a készítőjét, ezért – és ettől függetlenül is – nyugodt szívvel ajánljuk minden érintettnek! Több információt találtok róla ITT.