BabyZoom – Gyereklapoda 20/08

Bence by Written by 

Kedves Olvasóink!

A mostani lapszámban az örökbefogadás témakörét hozom, ami ugyan megosztó, de pont ezért kell beszélni róla. Először is mutatom egy cikken keresztül, hogyan működik hazánkban jelenleg egy örökbefogadási folyamat. Ezt követően egy történetet olvashattok, végül pedig az abortusz témáját boncolgató cikket ajánlok, amely objektíven igyekszik feltárni a pro és kontra érveket.

Ezúttal is tartsatok velem!

1Rólunk

Az elmúlt hónapban megkeresett minket a Várva Várt Alapítvány, hogy csináljunk egy termékfotózást a számukra. Különböző pólók, bögrék és egyéb használati tárgyak voltak a repertoárban. Hamarosan ti is viszontláthatjátok az eredményt, addig is mutatok ízelítőként egy képet.

GYERTEK FOTÓZKODNI!

Már nincs sok a nyárból! Ha van kedvetek egy vidám sorozathoz otthon, a szabadban, a stúdiónkban vagy akár a korábban bemutatott szuperhelyek egyikén, keressetek miket nyugodtan!


2Blogszemle

HOGYAN ZAJLIK AZ ÖRÖKBEFOGADÁS?
Magyarországon ugyanannyi gyermek vár örökbefogadásra, mint ahányan szeretnének örökbe fogadni. Ennek ellenére nem lehet az egyik oldalt sem nullára redukálni. Ennek okairól és az örökbefogadási procedúráról szól ez a cikk.


EGY INSPIRÁLÓ TÖRTÉNET
Egy inspiráló történettel kapcsolatos interjút ajánlok a figyelmetekbe. A két interjúalany: Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke és Miklósa Erika opera-énekesnő. Hogyan lett örökbefogadó az énekesnő és milyen szerepe volt ebben a majdnem letehetetlennek tűnő helyzetben az alapítvány elnökének? És az is kiderül, hogy milyen helyzetben van az örökbefogadott gyermek. Olvassátok el a cikket itt!


ABORTUSZKÉRDÉS

Megosztó téma, de szükséges erről is beszélni: egyre nagyobb hangot kap a nők önrendelkezési jogaként az abortusz, miközben a magzati élet jogát a sárba tapossák. Ez a cikk körbejárja mindkét oldalról a témát, a két véglet szélsőségeit is vizsgálva. Nem könnyű olvasmány, de érdemes elmélkedni rajta. Itt megtaláljátok.

3ÚJ SZOLGÁLTATÓT AJÁNLUNK NEKTEK

Várva Várt Alapítvány
A Várva Várt Alapítvány önkéntes aktivistáival immár tíz éve támogat olyan babaváró anyukákat és családokat, ahol az anyagi gondok vagy éppen egy nem tervezett terhesség miatt a várandósság krízishelyzetet jelent. Eddig több, mint 600 súlyos vagy közepesen súlyos esetben tudtak segíteni, illetve 17 olyan esetben, amikor nem volt lehetőség a baba hazavitelére, örökbeadásban közvetítettek.
Céljuk, hogy a megfogant magzatok várva várt személyként születhessenek meg, őket ellátni és felnevelni képes családba kerülhessenek.
Prevenciós képzésekkel és életvezetési tanácsadással igyekeznek szociális jellegű támogatást is nyújtani a hozzájuk forduló krízisterhes kismamáknak és családjaiknak.
Kérjük támogasd te is a rászoruló kismamákat és családokat!

Amiben segíteni szeretnének, tudnak:
– Segítségre szoruló várandósok támogatása
– Örökbefogadás

www.varvavart.hu/tamogatas

+36303297315

Várva Várt Facebook-oldal

4EREDMÉNYHIRDETÉS

Az előző hónapban a nyaralással kapcsolatosan kérdeztünk titeket. A kitöltők egyértelműen itthon képzelik el a nyaralásukat. Az megosztotta a válaszadókat, hogy a családi nyaralás mellett mennek-e külön is nyaralni.
Illetve az is kiderült, hogy amikor szükséges, akkor a gyermekek felügyeletét a nagyszülőkre bízzátok.
Az előző hónap kitöltői közül az ingyenes 1 hónapos Kor-repeat-all iskolaelőkészítőt nyerte: Majoross Kinga.

5A HÓNAP KÉRDÉSE

A havi téma tehát az örökbefogadás kérdése, erre a linkre kattintva, kérlek töltsd ki a rövid kérdőívet!
Közvetlen link: https://docs.google.com/forms/d/1TaFTg3OtVv-KmZdQVqrEroSdBnA4_7CmsuPsPCQrRAg/
A kitöltők között az alábbi nyereményt sorsoljuk ki: Várva Várt ajándékcsomag!